Pason hakmarrja e parë për Lapidarin, shkatërrohen varrezat serbe në Kllokot

Mediat serbe njoftojnë për një hakmarrje të shqiptarëve për heqjen e lapidarit në Preshevë. Sipas Radios KiM, duke u thirrur në deklaratën e kryetarit të Komunës së Kllokotit (Komunë me shumicë serbe në afërsi të Vitisë), Sasha Mirkoviç që gjendet në afërsi të varrezave njofton se është “tërësisht i shokuar nga një akt vandalizmi”. Kam pritur se diçka e tillë mund të ndodhë…por kjo është më e keqja që ka mundur të ndodh. Këtu të vdekurit nuk kanë qetësi”, deklaroi Mirkoviç. Këtë informatë e ka vërtetuar edhe drejtori i radio Kllokotit Nikola Stoliç, I cili tha se ka informata për “demolimin e varrezave” dhe se atje veç m ë ka dalur policia. Zyra e Serbisë për Kosovë dënon më ashpër shkatërrimin dhe përdhosjen e pllkave të varrezave ortodokse serbe dhe ka kërkuar nga bashkësia ndërkombëtare që sa më shpejt t’i gjejë dhe t’u japë dënimin e merituar aktorëve të kësaj vepre./albtime.com/