Ekziston një muaj vetëm me 5 ditë!

Etiopianët kanë 12 muaj nga 30 ditë e një muaj me vetëm pesë ditë! Me një llogaritje i bie që në Etiopi është vitit 2004. Në këtë shtet të Bririt të Afrikës jetojnë 82 milionë njerëz! Karakteristikë është dallimi midis fshatit dhe qytetit porsa i përket traditave por edhe kushteve. Pasi në fshat ende vdesin fëmijë nga mosushqimi dhe uji i ndotur. Vajzat durojnë dhembje të mëdha për shkak të traditës së synetit, dhe një ndër pesë fëmijë braktis arsimin fillestar për të punuar!/Indeksonline/